Ergotherapie Noord-Holland | Workshops voor voorlichting en training
17025
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17025,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

WORKSHOPS

Ook voor het volgen van workshops bent u bij Ergotherapie Noord-Holland aan het juiste adres. Voorlichting en training staan hierin centraal. Heeft u interesse in een van onderstaande workshops? U kunt zich gemakkelijk opgeven via 0226 39 38 69.

Artrose aan de handen  >>

4 bijeenkomsten – voor cliënten van alle leeftijden

 

Patiënten met artrose in de handen krijgen in deze workshop voorlichting, adviezen en training inzake de aandoening en over (het gebruik van) braces. We gaan aan de slag met diverse oefeningen en we geven u praktische tips om uw dagelijkse werkzaamheden te vergemakkelijken.

Zithouding  >>

eenmalig – voor rolstoelgebruikers (zowel volwassenen als kinderen) en hun begeleiders

 

Onze ergotherapeuten geven voorlichting over optimaal rolstoelgebruik. Want welke effecten heeft onjuist gebruik op onder meer de ademhaling en spijsvertering? We demonstreren het juiste gebruik van de rolstoel. U krijgt antwoord op vragen als: hoe kan ik actief en met minimaal energieverlies optimaal gebruik maken van mijn rolstoel?

Schrijfmotoriek  >>

4 bijeenkomsten – voor cliënten van alle leeftijden

 

Patiënten met artrose in de handen krijgen in deze workshop voorlichting, adviezen en training inzake de aandoening en over (het gebruik van) braces. We gaan aan de slag met diverse oefeningen en we geven u praktische tips om uw dagelijkse werkzaamheden te vergemakkelijken.

 

Deze workshop kan ook eenmalig worden gegeven aan leerkrachten bij schrijfproblemen in het onderwijs. In deze workshop krijgt u adviezen en oplossingen voor leerlingen met een schrijfprobleem.

Tillen en tiltechnieken  >>

eenmalig – voor mensen die werken met kinderen of met volwassenen die hulp nodig hebben bij het opstaan of verplaatsen

 

Voor het tillen en verplaatsen van een ander bestaan handige trucs en methodes, onze ergotherapeuten informeren u over de juiste technieken en natuurlijk is er tijd om te oefenen en voor het stellen van vragen. U leert technieken voor het manueel tillen en voor het tillen met een verrijdbare en een vaste tillift. Hoe zorgt u ervoor dat dit met zo min mogelijk energieverlies gebeurt en uw cliënt dit als prettig ervaart?

Valpreventie  >>

eenmalig – voor ouderen en hun mantelzorgers

 

Voorkomen is beter dan genezen. De kans op vallen neemt naarmate we ouder worden flink toe. Gelukkig is dit leed doorgaans te voorkomen. In deze workshop vertellen onze ergotherapeuten hoe ouderen en hun mantelzorgers valpreventie zo optimaal mogelijk kunnen inzetten. We bespreken hulpmiddelen, doen oefeningen voor de balans en geven gericht advies.

Zintuigelijke
prikkelverwerking  >>

eenmalig – voor leerkrachten en begeleiders van kinderen die moeite hebben met het verwerken van zintuiglijke prikkels

 


We starten deze workshop met de theorie achter prikkelverwerking. Waarom is het zo belangrijk dat prikkels goed verwerkt worden? Hoe kunt u dit herkennen en wat kunt u doen om dit proces optimaal te laten verlopen? Vervolgens ervaren de deelnemers zelf hoe het voelt als het verwerken van prikkels niet vanzelf gaat. Hoe? Probeer maar eens een gesprek te voeren met een koptelefoon op of probeer de structuur van een kiwi te voelen met handschoenen aan.

Workshops op maat!  >>

Onze workshops zijn altijd op maat. En altijd een combinatie van theorie en praktijk. We bespreken vooraf de wensen van onze klanten. We sturen u vrijblijvend een offerte. Natuurlijk zijn we er ook voor voorlichting. We vertellen u graag alles over de voordelen en mogelijkheden van ergotherapie en mocht u een workshop willen volgen welke niet in dit aanbod staat, neemt u dan contact met ons op.

Wilt u meer informatie over onze workshops? Of wilt u een afspraak maken met een van onze ergotherapeuten? Bel direct Ergotherapie Noord-Holland: 0226 39 38 69 of stuur een mail en klik op onderstaande button.