Ergotherapie Noord-Holland | Ergotherapie meervoudig beperkt
16992
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16992,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ERGOTHERAPIE MEERVOUDIG BEPERKT

Wanneer we een meervoudig beperkte cliënt begeleiden doen we dat in volledige samenspraak met de andere betrokken zorgverleners. Samen zorgen we ervoor dat onze cliënt zo optimaal mogelijk begeleid wordt in de ontwikkeling van zijn of haar dagelijks functioneren. En we denken graag mee over de aanvraag inzake het gebruik van hulpmiddelen. Zo geven we onze cliënten de kans zelfstandig(er) te zijn én zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Ergotherapie helpt bij het vergroten van de zelfredzaamheid >>

De therapeuten van Ergotherapie Noord-Holland staan cliënten bij inzake onder meer:

  • het verbeteren van houding en motoriek
  • het aanleren van dagelijkse vaardigheiden als tanden poetsen, aankleden en eten en drinken
  • communicatie, bijvoorbeeld met het gebruik van een spraakcomputer
  • het leren omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag
  • advies over hulpmiddelen; bv rolstoel, bed, aangepaste fiets, woningaanpassingen
  • advies bij het uitvoeren van huishoudelijke taken
  • prikkelverwerking

Werkwijze

Onze behandeling begint altijd met observatie. Hoe beweegt en gedraagt onze cliënt zich? Welke directe hulp heeft de cliënt nodig en waar liggen kansen voor de langere termijn?

 

Naast hulp aan de cliënt zelf ondersteunen onze ergotherapeuten ook graag de directe omgeving. Zo kunnen we thuiszorgmedewerkers en mantelzorgers helpen tiltechnieken optimaal toe te passen, geven we advies inzake verzorging en helpen we bij het aanvragen van hulpmiddelen en de afhandeling met de verzekering. We zijn volledig op de hoogte van de mogelijkheden van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en geven ook daarin graag advies.

 

Kortom, we stellen alles in het werk om onze cliënt zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Op een prettige manier.

 

Ergotherapie Noord-Holland werkt vanuit locaties in heel Noord-Holland. Echter komen we ook graag bij onze cliënten thuis, of dat nu in een zelfstandige omgeving is of in een instelling.

ERVARING

‘Twee van onze drie adoptiekinderen hebben een lichamelijke beperking. Faye is geboren zonder linkerhandje en Cabian mist zijn linker onderarm en elleboog. Daarnaast heeft Cabian een flinke achterstand in zijn ontwikkeling. De therapeuten van Ergotherapie Noord-Holland hebben Cabian speciale vaardigheden aangeleerd en hulpmiddelen aanbevolen waarmee hij bijvoorbeeld kan knippen met zijn stompje. Verder hebben we een speciaal kussentje op het stuur de fiets van Cabian laten maken. Op dit kussentje kan hij zijn stompje fixeren voor de gewenste steun. Onze 7-jarige zoon fiets nu zelfstandig! De ergotherapeut heeft overal een oplossing voor: veters strikken met één hand en met behulp van een elastiekje met één hand de broek dichtknopen.’ – ouders van Cabian en Faye

 

lees meer

Team ergotherapeuten meervoudige beperking

Anja Stroet

Tel: 06 51 35 25 51
anja@ergotherapienoordholland.nl

 

Regio Enkhuizen – Opmeer – Heerhugowaard – Hoorn – Nieuwe Niedorp

 

Basisschool ’t Ruimteschip
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

IKC de Wingerd
Sint Martinusstraat 1
1689 GN Zwaag

Janneke van den Brink

Tel: 06 12 24 71 80
janneke@ergotherapienoordholland.nl

 

Regio Wieringen – Schagen 

 

Praktijk Schagen
Noord 84A
1741 BG Schagen

Een afspraak maken met een van onze ergotherapeuten? U kunt vaak binnen een week bij ons terecht. Bel direct Ergotherapie Noord-Holland: 0226 39 38 69.