Ergotherapie Noord-Holland | Ergotherapie kinderen
15338
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15338,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ERGOTHERAPIE KINDEREN

Soms gaan spelen, leren en bewegen niet vanzelf. De kinderergotherapeuten van Ergotherapie Noord-Holland helpen uw kind (weer) actief deel te nemen aan het leven thuis, op school en in de bredere leefomgeving.

 

Wat de oorzaak van de achterstand ook is. Lukt het uw kind niet om schooltaken volledig uit te voeren? Is het aan- en uitkleden een aandachtspunt? Is uw kind opvallend dromerig of juist heel druk?

 

Dan kan ergotherapie uitkomst bieden!

Wij helpen uw kind vooruit! >>

Kinderergotherapeuten Anja en Janneke helpen uw kind vooruit. Thuis, op school en in de vrije tijd. Met onze persoonlijke benadering staan we klaar voor alle kinderen, van baby tot puber.

 

We richten ons op het verbeteren van:

zelfredzaamheid – aankleden, eten met bestek, vaardigheden in het onderwijs – fijne motoriek, schrijfmotoriek, zelfstandig werken, plannen en organiseren

spelen – samen spelen, zichzelf vermaken

bewegen – fietsen, gymmen, gedrag in speeltuin

Met plezier naar school >>

Middels spelletjes en knutseltaken kunnen onze kinderergotherapeuten de grove en fijne motoriek van uw kind een flinke boost geven. Daarnaast helpen Anja, Janneke en Marijne uw kind bij het verwerken van prikkels en trainen desgewenst het concentratievermogen.

 

Zo leren wij uw zoon of dochter zelfstandig te werken en te spelen en dragen we bij aan het met plezier naar school gaan, bewegen en spelen. We werken nauw samen met leerkrachten en intern begeleiders.

Werkwijze

Onze kinderergotherapeuten werken vanuit drie locaties in Noord-Holland. We komen indien nodig op school of thuis. We zorgen dat uw kind zich prettig en op zijn gemak voelt en gemotiveerd raakt. Want daar waar een kind zich prettig voelt maakt het de grootste vorderingen. We betrekken ouders en leerkrachten zoveel mogelijk bij het aanleren van de gewenste vaardigheden. Ergotherapie Noord-Holland is er ook voor advisering in het passend onderwijs.

 

Ergotherapie Noord-Holland staat ook voor u klaar inzake advisering voor passend onderwijs. Ook samenwerkingsverbanden kunnen ons inschakelen voor advies op school.

ERVARING

‘Nadia kan dankzij de hulp van Ergotherapie Noord-Holland zelfstandig fietsen!
 De ergotherapeut heeft ons verteld wat de mogelijkheden waren, een specifieke fiets geadviseerd en ons geholpen met de aanvraag bij de gemeente. We zijn heel blij dat Nadia mee kan doen met onze andere kinderen en zelf naar school kan fietsen.’ – ouders van Nadia

 

lees meer

Team ergotherapeuten kinderen

Anja Stroet

 

Tel: 06 51 35 25 51
anja@ergotherapienoordholland.nl

 

Regio Opmeer – Enkhuizen – Heerhugowaard – Nieuwe Niedorp – Hoorn

 

Basisschool ’t Ruimteschip

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

IKC de Wingerd

Sint Martinusstraat 1
1689 GN Zwaag

Janneke van den Brink

 

Tel: 06 12 24 71 80
janneke@ergotherapienoordholland.nl

 

Regio Wieringen – Schagen – Den Helder

 

 

Praktijk Schagen

Noord 84A
1741 BG Schagen

Een afspraak maken met een van onze kinderergotherapeuten? U kunt vaak binnen een week bij ons terecht. Bel direct Ergotherapie Noord-Holland: 0226 39 38 69.